Wie zijn wij

Een schoolraad is verplicht in iedere school. Ze bestaat uit 3 geledingen (oudergeleding, personeelsgeleding en lokale gemeenschap) en heeft een aantal overlegbevoegdheden evenals een informatie- en communicatierecht ten opzichte van de school en omgekeerd. Zij wordt samengesteld voor een periode van vier jaar.

De schoolraad bepaalt zelf in haar huishoudelijk reglement op welke wijze nieuwe leden kunnen toetreden tijdens de lopende mandaatperiode.

In onze school wordt de schoolraad samengesteld uit vertegenwoordigers aangeduid door de onderliggende ouderraad en pedagogische raad. De leden van de lokale gemeenschap worden vervolgens gekozen door de twee voornoemde geledingen

Voorzitter: Tinneke Voets, (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Personeelsgeleding: Christine Plas en Alma Fies
Oudergeleding: Lisbeth De Block en Tonny Rosseel
Lokale gemeenschap: Bea Verstraeten en Greet Van Vaerenbergh

Het schoolbestuur wordt uitgenodigd voor overleg schoolraad - schoolbestuur.

Taken en werking:

Elke geleding (groep) heeft een eigen inbreng, een eigen visie gekoppeld aan het respect voor die van de andere geledingen. De geledingen werken en bouwen samen aan een werking waarin het opvoedingswelzijn van het kind centraal staat. Elk lid spreekt daarbij niet uit persoonlijke naam, maar in naam van de achterban die hij of zij vertegenwoordigt en zal daarvoor moeten peilen wat er bij die achterban leeft. Het is de bedoeling dat de schoolraad geen papieren orgaan zou zijn, maar een stuur-, denk- en richtgroep voor onze school.

Afdrukken E-mailadres