Klas 5

Welkom in klas 5,

Rekenen leren we tot 10 miljoen dat is leuk om te doen.

Ontleden van volledig zinnen: daarmee gaan we ook beginnen.

Frans lezen, schrijven en praten, niemand zal het nog haten.

Zelfs zingen doen we in die andere taal, zo amuseren we ons allemaal!

Afdrukken E-mailadres

Foto's Klas 5

Vaderdag

Vaderdag

Voor vaderdag maakten we dit jaar een prikbord van kurk en een gelukspoppetje om er op te prikken. 

Kettingreacties

Kettingreacties

Bij juf Jolien leerden we onlangs over kettingreacties. Maar wat was dat nu weeral.. Iets van een actie die wordt veroorzaakt door een vorige actie. Bijvoorbeeld een domino steen die een andere domino steen om gooit. Wij kregen de opdracht een zo goed mogelijke kettingreactie te maken. Hier vind je enkele foto's van het resultaat laughing

Techniek

Techniek

De eerste les techniek is een feit. Wij mochten experimenteren met verschillende soorten materiaal om een zelfrijdende wagen op de kracht van lucht te maken.  Daarna hielden we een race op de speelplaats om te kijken wie de snelste had gemaakt. Wie was het snelst? 

Volksverhalen

Volksverhalen

Vandaag hebben we enkele bekende volksverhalen nagespeeld. Zo kwam Olde Bôppe, toen het pannenkoeken regende, heksen op de koffie en Marietje, de prinses op de erwt aan bod. 

Moederdag

Moederdag

Wij maakten voor Moederdag een bloempotje uit cement en een kaartje in 3D. 

American Games

American Games

Dinsdagnamiddag zijn wij samen met het zesde leerjaar "American Games" gaan spelen in de sporthal in Moorsel, Baseball, rugby, hockey, American football,... zijn enkele van de vele sporten waarmee we hebben kunnen kennismaken.