Thema Feest

 Ssst! De tijger slaapt...

Ssst! De tijger slaapt en we willen haar niet wakker maken. Er is alleen een probleem: alle dieren moeten erlangs en de tijger ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan de dieren dat oplossen? Gelukkig heeft de slimme kikker een idee: alle dieren zweven een voor een met een ballon over de tijger heen. Zal het alle dieren lukken veilig aan de overkant te komen? En zeg, waar zijn al die ballonnen eigenlijk voor? (prentenboek ‘Ssst! De tijger slaapt – Britta Teckentrup)

We ontdekten al snel dat de ballonnen voor het verrassingsfeest van tijger waren. Want bij een feest horen volgens de kinderen o.a. ballonnen, slingers, taart, muziek, dans, vrienden, cadeautjes, kaarsen… en soms ook een Paasei en een Kerstboom.

Er bestaan namelijk heel wat soorten feest. Binnenkort is het weer zover: dan is het schoolFEEST! Om ons al voor te bereiden werden al onze hoekjes feestelijk aangekleed. We knutselden een slinger, maakten taartjes in de zandtafel en de plasticinetafel, speelden het verhaaltje van tijger na, de juf plooide ballonnen voor ons, we leerden cadeautjes inpakken, maakten muziek met allerlei muziekinstrumenten, veranderden de poppenhoek tot een feestje, speelden met de parachute en ballonnen en mochten op de maat van de muziek trommelen met verf.

 

Het werd een feestelijke week