Mijn papa is een superheld

Mijn papa is een superheld

We kregen post… niet zomaar post! Maar post van een geheime agent. De krachten van de superhelden werden namelijk gestolen door een boef… en de geheime dienst van vermiste zaken vroeg of wij hun konden helpen… daar moesten de kleuters niet lang over nadenken. Nou en of!

Al snel kregen we onze eerste aanwijzing en vonden we… de superkracht van Mega Mindy! Ook de dagen erna kregen we aanwijzingen. Zo vonden we ook de kracht van Superman, Batman en Spiderman terug. Voor die laatste moesten we wel wat over hebben… want om bij de kracht te raken, moesten  we eerst voorbij de spinnendraad die in onze klas gespannen was! Gelukkig konden we op elkaar rekenen en raakte iedereen (zonder de draad te raken) aan de overkant.

Rikki droomde al snel weg bij het idee een superheld te kunnen zijn (en wij stiekem ook). Dus mochten we ons verkleden als een echte superheld, moesten we in de zandtafel letters kunnen vangen zonder tegen het web van Spiderman te botsen, oefenden we onze “werp-skills”, probeerden we te vliegen (dit viel helaas wat tegen J ) en begonnen we te knutselen aan ons Vaderdagcadeau. Want je weet het of niet: wij kennen een echte superheld: papa! Hij kan dan misschien niet echt vliegen, maar wel: jongleren, grappen vertellen, koken, klussen (en af en toe ook op vingers verwonden), koken, scheetjes laten, voor ons zorgen… Het zijn maar enkele superkrachten van papa die de kleuters opsomden. En ook deze krachten mochten we uittesten. Er werden jongleerballen in de kring gelegd, kookboeken in de poppenhoek,  we mochten in bad met papa, schuim maken (zoals in het boek van ‘De Wiebelbillenboogie’ en er  werd een winkel ingericht met allerlei cadeautjes voor die superpapa’s en maakten gebakken banen klaar. Elke papa had wel een andere superkracht. We leerden ook dat alle gezinnen anders zijn en bv. niet iedereen een papa heeft of dat er kinderen zijn die vb. 2 papa’s of 2 mama’s hebben. Maar hoe jouw gezin er ook uit ziet, of het een mama/papa is of bv. een oma die voor jou zorgt: ze zien jou graag en zorgen voor jou zoals alleen zij dat kunnen. En dat verdient een cadeautje!

 Nog één keertje slapen (de kleuters waren aan het aftellen) en het is zover…

Fijne Vaderdag superpapa’s, wij zien jou graag!