Thema Boerderij

En toen zat er een paard in onze klas...

Maandag morgen hoorden we een geluid. Wat was dat? We gingen kijken en vonden… Alfons het paard! Alfons toch… een paard kan toch helemaal niet in een klas wonen! ‘Wel op de boerderij’ klonk het al snel bij de kleuters.

Dus bouwden we onze klas tijdelijk om tot een boerderij.

Op onze boerderij vervulden we de taken van een boer (van het melken van een koe, tot het scheren van schapen), bootsten we zelf boerderijdieren na, knutselden we ons eigen (stok)paard (waar we vervolgens een paardenrace mee hielden), kregen we bezoek van een diertje in onze klas, werd onze winkelhoek een ‘zuivelwinkel’ en leerden we dat melk niet zomaar in de winkel terecht komt.

Verder mochten we ook proeven van producten die afkomstig zijn van de boerderij, bekeken we filmpjes van de boer die aan het werk is op zijn akkers met de tractor, mochten we met een speelgoedboerderij spelen en brachten we een bezoek aan de boerderijdiertjes van Gilles. Wat werden we daar in de watten gelegd! We mochten niet alleen naar de diertjes kijken maar ze ook aaien en eten geven. (Wat voor sommige kleuters toch wel een uitdaging was ) Daarnaast mochten we ook op de speeltuin en kregen we een lekker koekje. Want van al dat aaien, voederen en spelen krijg je toch wel honger.

Tot slot waren er ook twee kleuters jarig. HIEPERDEPIEPER HOERA voor Finn en Nils!

Het waren 2 ‘beestig’ leuke weken!

PS. we leerden ook 'knopen', dus sorry mama en papa als er nu overal in onze veters knopen worden gelegd! ;-)