Thema Mijn lieve mama

De liefste mama... dat ben jij!

We vonden een handtas in onze klas. Daarin zaten allerlei leuke spulletjes: een zonnebril, een portefeuille, een spiegeltje, een borstel, lippenstift, parfum... Er waren heel wat kleuters die de spulletjes herkenden uit de handtas van... hun mama!

Maar wat is dat nu, een mama? En wanneer wordt iemand een mama? We besproken het allemaal. We maakten ook een mama-muur met de foto’s van onze eigen mama’s. Het kriebelde dan ook al heel snel om ook zelf eens mama te mogen spelen. Daarom toverde we onze poppenhoek om tot een ‘mama- hoek’ waar de kleuters zich konden verkleden en opmaken zoals mama. We mochten ook naar hartenlust experimenteren met make- up, die de mama van Charlotte en Helena voor ons had voorzien. Wat hadden we een pret!

We kregen ook een mama op bezoek in de klas: de mama van Elma. Samen leerden we de vogeltjesdans en zongen we liedjes, want dat is iets wat Elma en haar mama héél graag samen doen. Hierdoor ontdekten we ook al snel dat niet alle mama’s dezelfde zijn: ze zien anders uit, doen andere dingen graag, dragen niet allemaal make-up of hoge hakken… Maar één ding hebben alle mama’s wél gemeenschappelijk: ze zien hun kindjes ontzettend graag! En om die lieve mama’s ook eens ‘in de watten’ te leggen, maakten we héél stiekem een cadeautje.

Nu nog even wachten tot zondag, en dan is het eindelijk zover!

♥ Fijne Moederdag lieve mama's, Wij zien jullie graag! ♥